Gratis oplaadpunten voor elektrische fietsen en scooters

Tankstations voor elektrische fietsen en scooters; betaal-versies bestaan al, maar vanaf september komen er onder de naam Solarvlinder ook gratis oplaadpunten.

Dit idee wordt gelanceerd door Connex uit Moergestel dat zo duurzame mobiliteit wil stimuleren. Zonne-energie is gratis!

Een exploitabel businessmodel
Het bedrijfsleven betaalt de kosten voor het oplaadpunt door het o.a. te exploiteren als reclameobject. Gemeentes hoeven het initiatief niet financieel te steunen; het ter beschikking stellen van goede locaties is voldoende.

Gemeentes kunnen met de SolarVlinder hun duurzame beleid uitvoeren! De primeur is voor de Gemeente Tilburg, daar wordt begin september de eerste SolarVlinder geplaatst. Snel daarna komen andere Gemeentes en commerciële locaties in binnen- en buitenland aan de beurt.

Waarom een vlinder?
Tijdens de ontwerpfase is gezocht naar een model uit de natuur. Er bestaan vlinders die zonne-energie omzetten in lichaamswarmte, bovendien komen vlinders alleen voor op plekken waar de natuur in balans is. Onze vlinder stond model voor het ontwerp.

De SolarVlinder gaat als energieleverancier samenwerken met nieuwe vormen van CO2-arme mobiliteit. De SolarVlinder is tot stand gekomen door samenwerking tussen meerdere MKB-ers tijdens het ontwerp- en realisatieproces.

Voor meer informatie: Solarvlinder

Deel dit artikel

permalink