Solar Shading

Wouter Beck van Hunter Douglas hield begin dit jaar een uitstekend betoog op Greenbuild over duurzame bouw door zonregulering. Een weliswaar technisch onderwerp maar door de architecten zeer gewaardeerd.

Op Greenbuild - het door Duurzaam Gebouwd en VNU Exhibitions georganiseerde congres dat zich richt op de architect - noemde Beck al dat er een boek over dit onderwerp zou verschijnen. Solar Shading - How to integrate solar shading in sustainable buildings is nu te verkrijgen voor € 50,-

Inhoud
Het boek gaat in op de fysische aspecten van zonnestraling en de effecten daarvan op ramen zonder en met zonwering. Daarnaast worden de comfortaspecten van zonlicht en daglicht belicht. In een apart hoofdstuk worden de energie-effecten van zonregulering beschreven. Vervolgens wordt nader ingegaan op welke oplossing je het beste kunt kiezen in een bepaalde situatie.

Ook de vraag of je automatische of geïntegreerde zonregulering moet toepassen komt aan bod. Er worden diverse voorbeelden gegeven van oplossingen in bestaande gebouwen en hoe om te gaan met een dubbele huid façade.

Dit boekje is een must voor iedere architect die werkt aan het optimaliseren van het binnenklimaat en het energiegebruik voor zijn gebouw.

Solar Shading is een co-productie van REHVA (Federation of European Heating, Ventilation and Air-conditioning) en ES-SO (European Shading Organisation)

Solar Shading  bestellen bij REHVA

Deel dit artikel

permalink