Bouwinvest lanceert vastgoedfondsen

Op de Provada, de jaarlijkse vastgoedbeurs in de RAI, lanceerde Bouwinvest officieel de implementatie van haar nieuwe strategie: de organisatie gaat vastgoedfondsen aanbieden aan andere institutionele beleggers. Het pensioenfonds bpfBOUW blijft vooralsnog de grootste aandeelhouder.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de organisatie aan te passen aan de nieuwe rol van vastgoed-vermogensbeheerder. De beleggingsportefeuille is ondergebracht in een familie van fondsen, waaronder een woningfonds, een winkelfonds en een kantorenfonds.

Daarnaast bestaat de portefeuille uit internationale investeringen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Een eigen ontwikkeltak, Bouwinvest Development, voorziet het woningfonds van nieuw vastgoed dat aansluit op de kwaliteitseisen.

Nieuwe koers, nieuwe naam
Deze koerswijziging brengt een hoop veranderingen met zich mee. Naast de stroomlijning van de organisatie onder andere ook een nieuwe naam en huisstijl. Met ingang van 8 juni heet BPF Bouwinvest: Bouwinvest.

Aanleiding tot strategiewijziging
Aanleiding tot deze strategiewijziging is enerzijds de wens van het pensioenfonds bpfBOUW om meer flexibiliteit te hebben om haar vastgoedportefeuille verder te diversificeren: meer richting internationaal en meer commercieel onroerend goed.

Anderzijds heeft Bouwinvest de ambitie om verder te groeien. Door het aanbieden van fondsen aan derden ontstaat ruimte voor groei en verdere professionalisering.

Bouwinvest in cijfers
De vastgoedportefeuille van Bouwinvest bestaat ultimo 2009 uit ruim 15.600 woningen, circa 280.000 m2 kantoren, circa 154.000 m2 winkelruimte en ruim 40.000 m2 overig vastgoed (zgn. specialties).

Bouwinvest heeft ongeveer EUR 1 miljard belegd in buitenlandse vastgoedfondsen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten en Azië. Het totaal belegde vermogen is EUR 5,1 miljard. Bij Bouwinvest werken 145 mensen.

Deel dit artikel

permalink