Museum voor morgen

Kunnen we vandaag om Brazilië heen? Ook op het gebied van duurzame architectuur speelt het land een belangrijke rol. Vandaag kijken we naar enkele imposante duurzame nieuwbouwplannen zoals het groene 'museum voor morgen' voor Rio de Janeiro, door Santiago Calatrava en de Solar City Tower van RAFAA Architecture & Design.

Santiago Calatrava, onthulde 21 juni zijn plannen voor Rio de Janeiro’s 'Museum of Tomorrow'. Calatrava maakt het op duurzaamheid gerichte museum als onderdeel van het ambitieuze  “Marvelous Port” urban design project, dat Rio’s historische kustlijn zal transformeren in een bruisend culturele en residentiele gemeenschap. Het is onderdeel van de revitalisatie van de stad voor de Olympische Spelen van 2016.
Foto's: Santiago Calatrava, LLC

Kunstmatige waterval
Een van de eerste gebouwen die gepresenteerd werden voor de Olympische Spelen van 2016 is de is "The Solar City Tower" van het in Zurich gevestigde RAFAA Architecture & Design team. Zonnecellen zorgen voor de energie overdag, het overschot aan energie pompt water omhoog naar een bassin dat  's nachts zorgt een kunstmatige waterval die turbines aandrijft voor energieopwekking.

Deel dit artikel

permalink