Cradle to Cradle certificaat uitgereikt aan Van Swaay Duurzaam Hout

Gedeputeerde Lily Jacobs van de provincie Noord-Brabant heeft het Cradle to Cradle (C2C) certificaat uitgereikt aan Van Swaay Duurzaam Hout.

De onderneming uit Schijndel is het eerste houtbedrijf in Nederland dat het C2C certificaat ontvangt. De provincie heeft Van Swaay via het programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling (LvDO) ondersteund bij het leerproces om Cradle-to-Cradle gecertificeerd te worden.

De oorkonde werd in ontvangst genomen door Tessa en Sanne van Swaay, vierde generatie Van Swaays in het familiebedrijf. Het bedrijf ontving de erkenning voor de H2H-productlijn. Dit is een reeks producten die op inventieve wijze de milieuvoordelen van FSC-hardhout en FSC onbehandeld vurenhout combineert via een unieke vingerlasconstructie.

Vurenhout
Omdat onder water, door het ontbreken van zuurstof, met vurenhout kan worden volstaan, wordt het vurenhouten gedeelte van de paal of plank onder water geplaatst. Dit levert zowel een milieu- als kostenbesparing op ten opzichte van volledig hardhouten producten.

H2H
Van Swaay hoopt met het certificaat zijn innovatieve karakter en de duurzame producten die men ontwikkelt nadrukkelijker op de kaart te zetten. Met H2H geeft het bedrijf bovendien een antwoord op de toenemende vraag naar duurzame houttoepassingen.

Foto: Officiële overhandiging Cradle to Cradle certificaat met v.l.n.r. S. van Swaay, L. Jacobs en T. van Swaay.

Deel dit artikel

permalink