Seminar Ultra-hogesterktebeton

7 september 2010

Dinsdagavond 7 september  organiseert het Cement&BetonCentrum in samenwerking met de vakgroep Betonconstructies van de TU Delft faculteit CiTG een seminar over ultra-hogesterktebeton.

Na een inleidende Tour d’Horizon door professor Joost Walraven en een bijdrage van Thierry Thibaux, tot voor kort technisch directeur bij Eiffage, over diverse ontwikkelingen in Frankrijk, zullen Bernhard Freytag en Michael Reichel van de TU Graz een toelichting geven op het bij het WILD-viaduct Völkermarkt gevolgde ontwerp- en uitvoeringsproces.

Uiteraard zullen daarbij de oorzaken voor de opgelopen vertraging, en in het verlengde daarvan de geleerde lessen, uitgebreid aan de orde komen. Ook zullen zij ingaan op diverse onderzoeksprojecten die momenteel aan de TU Graz lopen.

Over UHSB

Ultra-hogesterktebeton (UHSB) is het nieuwe bouwmateriaal voor de bruggenbouw. Slanke en ranke constructies, minder volume, minder gewicht, onderhoudsvrije levensduur, gegarandeerde mobiliteit. UHSB is geen belofte, UHSB is realiteit.

Nederland ligt niet aan kop in deze ontwikkeling. Maar we zijn bezig een inhaalslag te maken. Onder andere door te leren van ervaringen in andere landen.

Aanmelding

Het avondseminar duurt van 19.30 tot 22.00 uur en is vrij toegankelijk. Aanmelding vooraf is echter wel verplicht. Bent u geïnteresseerd in het onderwerp ultra-hogesterktebeton en in deelname aan het avondseminar, meld u zich dan tijdig aan door een e-mail te sturen naar info@cementenbeton.nl.

Meer informatie: Casestudie

Deel dit artikel

permalink