Feng shui hoofdkantoor voor TNT

Het Green Office van TNT in Hoofddorp is op Feng Shui-aspecten doorgelicht, zo valt te lezen in het FD.

Aniel Ramjanam is feng-shui master en adviseert over vitaal bouwen. Hij ziet een ommekeer in de bouwwereld. Ramjanam: “De bouwwereld is traditioneel, nieuwe ontwikkelingen gaan heel langzaam. Op netwerkbijeenkomsten ben ik vaak weggehoond als ik over feng shui begon. ‘Het is allemaal bijgeloof’, zeiden ze dan.

Inmiddels merkt Ramjanam dat het beeld aan het kantelen is. “Allereerst is er meer aandacht voor duurzaam bouwen, hoewel dat erg op techniek is gericht, met name op energiebesparing.” Daarnaast wordt er steeds meer rekening gehouden met de eindgebruiker, vertelt Ramjanam. “Zoals bij het nieuwe hoofdkantoor van TNT, dat heb ikdoorgelicht op feng-shui aspecten.”

Over feng shui
Bij feng shui gaat het om de balans tussen mens en de leefomgeving. Vanuit feng shui beoordeel je een gebouw op meer dan duizend punten, zoals kleuren, vormen, materiaalgebruik en de locatie van het gebouw. Ramjanam: “Een gebouw in een hectische omgeving als Schiphol bijvoorbeeld is gebaat bij rustige lijnen, in een wieland mag het design wat uitbundiger zijn. Het gaat om balans.”

Deel dit artikel

permalink