De Belg bouwt weer

Het aantal toegekende bouwvergunningen voor huizen is in de eerste vier maanden van 2010 uitgekomen op 9.288. Dat is het hoogste peil in België sinds 2006.

De huizenbouw herstelt dus niet alleen van de crisis van 2009, maar schakelt meteen een versnelling hoger. De teller voor toegekende bouwvergunningen voor huizen spriong in april naar 3.053 vergunningen, zo meldt de Nationale Bank. 

Het totaal over de eerste vier maanden van het jaar is 9.288 bouwvergunningen voor huizen. Dat is niet alleen een stijging met 37 procent ten opzichte van een jaar eerder - oen de economie het dieptepunt van de crisis bereikte - maar ook veel meer dan in de twee jaren daarvoor. De stijging van de bouwlust is het spectaculairst in Vlaanderen.

Het aantal bouwvergunningen voor het Vlaamse gewest steeg in april tot 2.282 huizen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder en het hoogste maandtotaal sinds 1997. Terwijl de huizenbouw een hoge vlucht neemt, lijkt de bouw van appartementen in België te stagneren.

Deel dit artikel

permalink