Prefab bochten en T-verbindingen

In de range ThermaSmart leidingisolatiematerialen introduceert Thermaflex kant-en-klare bochten en T-verbindingen.

Hiermee ontstaat een compleet isolatiesysteem, waarmee de installateur fraaier en vooral veel sneller de ‘lastige’ hoeken en bochten in een leidingsysteem kan isoleren. Het resultaat: een grote installatietijdwinst en 100% leidingisolatie, waardoor de eigenaar permanent profiteert van optimale energiebesparing.

Tot voor kort moest de installateur bij leidingisolatie in bochten (45 of  90 graden) en bij T-verbindingen werken met isolatiemateriaal van een grotere diameter. Maar al te vaak was deze ‘overmaat’ niet bij de hand of was het maken van goed sluitende verbindingen op moeilijk bereikbare plekken erg tijdrovend, waardoor bochten en T-verbindingen ongeïsoleerd bleven.  Jammer, want zeker in koelere (kruip)ruimten leveren niet geïsoleerde leidingdelen een permanent energieverlies op voor de eigenaar van het systeem. Met de nieuwe prefab bochten en T-verbindingen is dat verleden tijd.

T-verbinding
De bochten en T-verbindingen  sluiten aan op de bestaande range ThermaSmart leidingisolatie. Ze zijn aan één zijde ingesneden en daardoor snel op de juiste plek aan te brengen. Ze zijn leverbaar voor leidingen in koper of dunwandig staal met een diameter van  15, 22, 28 en 35mm of voor kunststof leidingen met een diameter van 16, 20, 25, 32 of 40 mm.

Aanhechting van een verbindingstuk aan de gewone leidingisolatie kan eenvoudig met verlijming of tape. ThermaSmart is de hoogste kwaliteit leidingisolatiemateriaal van Thermaflex. Kenmerken zijn een zeer hoge isolatiewaarde van 0,032 W/mK bij 0°C, UV-bestendigheid, sterk door een hoge trekvastheid en soepel, zodat het materiaal gemakkelijk is te verwerken. Bij toekomstige verwijdering is het uit polyolefine geproduceerde isolatiemateriaal ook prima recyclebaar.

Sinds 1976 ontwikkelt, produceert en vermarkt Thermaflex innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen voor thermische isolatie en kunststof leidingsystemen. Hierbij staat het minimaliseren van energieverliezen voorop. Met haar oplossingen stimuleert Thermaflex het gebruik van duurzame energiebronnen. Thermaflex is actief in 40 landen en de organisatie omvat wereldwijd 325 medewerkers. Het grootste deel van de productie vindt plaats in moderne faciliteiten in Waalwijk.

Deel dit artikel

permalink