Themadag duurzaamheid UNETO-VNI

7 oktober 2010

Op 7 oktober aanstaande organiseert brancheorganisatie UNETO-VNI voor haar leden en externe relaties een inspirerende themamiddag over energiebesparing en duurzaamheid. Hiermee speelt de vereniging in op de groeiende belangstelling voor dit onderwerp in de bouw- en installatiemarkt.

Onder het motto 'Verzilver uw kansen met duurzaamheid' komen alle aspecten van duurzaamheid en energiebesparing aan bod in een aantal plenaire en parallelsessies. De themadag wordt georganiseerd in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam en staat onder leiding van dagvoorzitter Paul Rosenmöller.

In alle sectoren van de installatiebranche -woningbouw, utiliteit, industrie en infra- en zowel in de nieuw- als in de bestaande bouw wordt energiezuinigheid steeds belangrijker. UNETO-VNI wil haar leden op weg helpen om de kansen de komende jaren te gaan verzilveren. Daarom heeft de brancheorganisatie het initiatief genomen om alle kennis en informatie te bundelen en haar leden tijdens de themadag 'Duurzaamheid & Energiebesparing' praktisch te informeren over de mogelijkheden.

Als keynote speakers geven 'groene' ondernemer Ruud Koornstra en Marcel Engels, voorzitter van UNETO-VNI, hun visie op het onderwerp.

Praktisch karakter
De parallelsessies hebben een praktisch karakter en zijn bedoeld om ondernemers aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktische tips te laten zien wat er mogelijk is om klanten te voorzien van energiebesparingsadvies en duurzame oplossingen. De parallelsessies zijn ingedeeld naar de volgende deelgebieden; consumenten/bestaande woningbouw, woningnieuwbouw en grootschalige renovatie, utiliteit en infratechniek, industrie, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en ondernemerspraktijk.

Actuele onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn onder andere Meer Met Minder, openbare Led-verlichting, energieleverende woningen, revitalisering van bedrijventerreinen, financiering van duurzame projecten en duurzaam inkopen. Een belangrijk thema is bovendien de integrale aanpak bij energiebesparing, toegelicht door TNO.

Centraal punt tijdens de themamiddag is een informatief kennisplein, waar fabrikanten en kennisleveranciers hun kennis delen met de deelnemers.

Kosten deelname
Deelnamekosten bedragen slechts € 50,- voor leden van UNETO-VNI. Zij kunnen per bedrijf gratis één eigen relatie uitnodigen. De bijeenkomst is ook toegankelijk voor vertegenwoordigers van andere partijen in de bouwkolom, zoals aannemers, architecten, leveranciers, projectontwikkelaars en adviseurs. Voor hen bedragen de deelnamekosten € 150,-. Aanmelden voor de themadag kan via e-mail: m.vanzuidam@uneto-vni.nl.

Deel dit artikel

permalink