Sprekersprogramma Duurzaamheidspaviljoen IPB Antwerpen

24 november 2010 - 25 november 2010

Tijdens INDUSTRIE- & PROJECTBOUW op 24 en 25 November in Antwerp Expo, wordt door Kingspan Duurzame Bouwsystemen het Duurzaamheidspaviljoen georganiseerd.

De intellectuele aanstichter van het Duurzaamheidspaviljoen is Kingspan Duurzame Bouwsystemen uit Grobbendonk. Het Duurzaamheidspaviljoen heeft in April tijdens Building Holland in Amsterdam een duale functie verricht waarbij de verdiepingsvloer als platform funtioneerde voor een gevariëerd sprekersprogramma van specialisten en de begane grond de bezoekers informeerde over duurzame gevel-, dak- en vloersystemen van de 37 participanten van dit paviljoen.

Het contentprogramma van het Duurzaamheidspaviljoen maakte integraal onderdeel uit van het congresprogramma van Building Holland en heeft vele bezoekers mogen begroeten bestaande uit voornamelijk architecten en opdrachtgevers.

De presentaties over duurzaamheid en duurzaam bouwen zijn gericht op het verstrekken van transparante en praktische kennis met betrekking tot innovatie, ketenintegratie en milieu-verantwoord bouwen. In relatief korte tijd worden de professionele beursbezoekers op een effectieve wijze geïnformeerd over trends, wetenschappelijke ontwikkelingen, opmerkelijke visies en gerealiseerde projecten.

Het presentatieprogramma is aanvullend op de vaste kern-waarde die u van easyFairs gewend bent namelijk de learnShops. Voor het contentprogramma heeft een eerste selectie van sprekers en thema’s plaatsgevonden waarvoor o.a. de volgende specialisten zijn benaderd:
Michaela Holl, Policy Officer Energy Efficiency
Daniël Verheyen, Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen
Vincent van Steenberghe, Klimaatverandering FOD Leefmilieu
Georges Timmermans, CIR Isolatie Raad
Tony de Pauw, WDP Warehouses
Veerle Scarniet, Crepain Binst Architecture
Brecht Lootens, Duurzame economie stad Antwerpen
Marc Dillen, Vlaamse Confederatie Bouw
Grègoire Clerfayt, Cel Lucht, Energie, Klimaat, Duurzame Gebouwen en Groene Economie
Jos Vanderperren, Energiebewust Architect
Bernard Gilliot, ORI advies- en ingenieursbureaus
Thomas Haustraete, Bontinck Architecture and Engineering

Een aantal bevestigingen zijn reeds binnen en het is de intentie om op 6 September het definitieve contentprogramma kenbaar te maken. Het programma zal dan ook aansluitend wordt gepubliceerd op de speciale website www.duurzaamheidspaviljoen.be .

De volgende koplopers in duurzaam bouwen hebben hun deelname aan de expositie reeds toegezegd: Euramax, Mosa Facades, Uzimet, Agrob Buchtal, Abet Laminati, Zinco, Romag en Green Label/ TEK. Er is nog een bescheiden aantal displays beschikbaar.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Kingspan Geïsoleerde Panelen