Eindpublicatie Creative City Lab

De publicatie ‘De woonwijk van morgen, duurzame innovatie binnen handbereik’ is nu te verkrijgen. Duurzaam Gebouwd lezers betalen € 15,- in plaats van € 20,-.

Deze  uitgave ‘De woonwijk van morgen, duurzame innovatie binnen handbereik’  vormt het resultaat van het onderzoekswerk dat door de 24 deelnemers van het Innovatielab 2009 met veel energie en overtuiging is uitgevoerd.
De écht vernieuwende oplossingen voor het bereiken van een klimaatneutrale woonwijk zijn op een creatieve manier in beeld gebracht.

De uitgave is een optelsom van het gedachtegoed en de uitwerking van de 10 ideeën. De ideeën staan ieder op zichzelf maar vormen tezamen een prikkelende integrale aanpak voor een duurzame woonwijk.

Naast de uitkomsten van het onderzoek wordt in de publicatie ook aandacht besteed aan de onderliggende analyse, het proces en de zoektocht naar de oplossingen. Want juist in de zoektocht naar voldoende impact, waardecreatie, een integrale aanpak en heldere en laagdrempelige communicatie, zit de oplossing als het gaat om het verduurzamen van een bestaande woonwijk.

Reflectie
De publicatie geeft tevens een reflectie op de tien ideeën vanuit de maatschappij, het bedrijfsleven en de overheid. Zo komen onder andere wethouder Marijke Vos van de Gemeente Amsterdam, met Milieu, Openbare Ruimte en Groen in haar portefeuille en Pier Vellinga, hoogleraar Klimaatverandering aan de Universiteit van Wageningen aan het woord. 

De eindpublicatie van CCL bestellen.

Deel dit artikel

permalink