PassivHouse-Beurs

In Nederland lijkt het vooralsnog onmogelijk, in België is de PAssivHouse-Beurs een groot succes.

Van vrijdag 10 tot zondag 12 september opent de PassiveHouse-Beurs haar deuren in de gebouwen van Tour & Taxis te Brussel. Gedurende het weekend is de beurs open voor het grote publiek. Vrijdag is er een professionele dag enkel toegankelijk voor professionelen.

Uitsluitend gericht op energiezuinig bouwen en wonen, is de PassiveHouse-Beurs de grootste in zijn soort in de hele Benelux. De meer dan 100 gespecialiseerde exposanten demonstreren er hun producten of diensten en lichten hun ervaringen toe.

De beurs beantwoordt al die vragen waar potentiële bouwers of bouwdeskundigen mee rondlopen. De bezoeker kan er terecht bij architecten, aannemers, installateurs, leveranciers, studiebureau’s en publieke organisaties. De stand van PHP en PMP informeert en adviseert over het passiefhuisconcept. Want, wat is nu juist een passiefhuis? Zijn zulke woningen echt comfortabeler, goedkoper en gezonder om in  te leven? En hoe kan ik mijn huis beter isoleren, ventileren en luchtdicht maken? Hier vind je het antwoord! Op de PHP-stand kan je bovendien je bouwplannen voorleggen voor planadvies.

Doorlopend zijn er vrij toegankelijke lezingen waarin Passiefhuis-Platform stil staat bij het passieve schrijnwerk en de ventilatie, de verwarming en de certificatie van passiefhuizen. Bovendien is er ook een bewonerspanel waar de bezoeker met zijn vragen over wooncomfort terecht kan bij passiefhuisbewoners.

Meer informatie: Beurs

Deel dit artikel

permalink