Verwarmingssystemen met warmtepompconvector

Daikin lanceert een warmtepompconvector. Bij het ontwerp van de warmtepompconvector heeft Daikin vooral veel aandacht besteed aan beperking van het geluid. Dankzij de DC-inverter ventilator is het geproduceerde geluid - 12 dB(A) in laagstand - niet hoorbaar, waardoor de unit ook zeer geschikt is voor slaapkamers.

Tevens is door toepassing van deze techniek een laag energieverbruik en snelle temperatuurverhoging of -verlaging gegarandeerd. Via de door Daikin ontwikkelde interlinkfunctie kan elke convector met het binnendeel (hydrobox) communiceren, waardoor de unit bij lage temperaturen van het uitgaande water toch de vereiste warmte kan genereren.

De warmtepompconvector wordt compleet geleverd met draadloze afstandsbediening. Hiermee kan elke convector eenvoudig en individueel worden bediend, inclusief kamertemperatuur, ventilatortoerental, automatische modus of nachtmodus, snelverwarming of snelkoeling en een weektimer. Het systeem houdt niet alleen rekening met de buitentemperatuur, maar kan ook de temperatuur van het uitgaande water intelligent regelen op basis van de vraag van de vloerverwarming, de convector of beiden.

De mogelijkheid om twee watertemperatuurzones te creëren, biedt ook flexibiliteit op het vlak van koeling. Als bij renovatieprojecten geen afvoerleiding kan worden geplaatst om condensatie te verwijderen, is er ook een oplossing met één zone, waarbij water van 18 °C veilig naar zowel ondervloerelementen als convectoren (een primeur voor Daikin) wordt gestuurd, zonder risico op condensatie.

Als er afvoerleidingen kunnen worden geplaatst, kan een oplossing met twee zones toegepast worden: 18 °C naar het vloerafgiftesysteem en 7 °C naar de warmtepompconvectoren.

Meer informatie Daikin.

Deel dit artikel

permalink