Cradle to Cradle: een betere wereld van verspilling?

Ter gelegenheid van Atelier Van Lieshouts tentoonstelling Infernopolis in de Onderzeebootloods organiseert Studium Generale een Cradle to Cradle-lezing door Michael Braungart op 9 september aanstaande in het auditorium van het Boijmans van Beuningen.

Michael Braungart, hoogleraar aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen houdt op donderdag 9 september 2010 de lezing 'Cradle to Cradle: een betere wereld van verspilling?'.

De bijeenkomst wordt georganiseerd ter gelegenheid van de recente tentoonstelling 'Infernopolis' van de Rotterdamse beeldend kunstenaar Joep van Lieshout in de Onderzeebootloods (Heijplaat). In 2009 hield Van Lieshout de exposite Cradle to Cradle, waarvoor hij een alles-recyclende installatie had gemaakt. Na de lezing volgt een debat met moderatie van Hans Kennepohl. Deze wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met debatcentrum Arminius en Museum Boijmans Van Beuningen.

Met Cradle to Cradle combineert de Duitse chemicus Michael Braungart het schijnbaar onmogelijke: een ongebreidelde consumptiemaatschappij en een schone aarde. Goederen worden zodanig ontworpen dat ze terug kunnen keren in de natuur. Geen recycling dus, waarbij producten uiteindelijk toch op de vuilnisbelt terecht komen, maar upcycling! Met Cradle to Cradle consumeren mensen zoals de natuur dat doet: al het afval, alle verspilling en overvloed is voedsel voor nieuw leven. Hoe meer afval, hoe beter zelfs...Dit is een revolutionair idee dat leidt tot een betere wereld.  

Datum 9 september 2010 van 15:00 tot 16:30
Locatie: Auditorium Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 20, Rotterdam  
Moderatie: Hans Kennepohl.

Deel dit artikel

permalink