Nederland duurzaam en groen

16 september 2010

De initiatiefnemers van Het Natuurloket en de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) organiseren op donderdag 16 september 2010 een middagbijeenkomst met het thema ‘Nederland duurzaam en groen’. De bijeenkomst vindt plaats in Congrescentrum Antropia te Driebergen.

De middag begint met een inleiding van de minister van LNV mevrouw Gerda Verburg. Zij presenteert het resultaat van vier jaar werken aan een bijzonder initiatief: het bijeen brengen van waarnemingen van flora en fauna, zodat overheden en bedrijven die Nederland duurzaam en groen willen beheren en ontwikkelen optimaal gebruik kunnen maken van natuurgegevens.

Speciale aandacht is er voor de verzelfstandiging van de Gegevensautoriteit Natuur als beheerder van de NDFF en Het Natuurloket en de samenwerking tussen de bronhouders, de beheerders en de gebruikers van de data.

In het tweede deel van het programma wordt de gebruiksmogelijkheden van de NDFF gedemonstreerd en is er ruimte voor discussie. De zaal is open vanaf 13:00 uur, het programma start om 13:30 uur. Tussen 15:30 en 16:30 uur is er  gelegenheid tot napraten.

Meer informatie: Flora en Fauna

Deel dit artikel

permalink