Brandveilige totaaloplossing voor wand en plafond

Gerco, Knauf en ABB hebben de handen ineen geslagen bij de ontwikkeling van een aantal nieuwe producten voor wanden en plafonds, waarmee snel en veilig aan de brandwerendheidseisen kan worden voldaan. Het de eerste keer dat drie vooraanstaande bedrijven samenwerken bij de ontwikkeling en introductie van brandveilige totaaloplossingen voor de bouw- en installatiebranche.

Het is ook voor het eerst in Nederland dat er brandproeven gedaan zijn met een centraaldoos in een plafond en hollewanddozen in een wand. Door toepassing van dit systeem zijn de plafonds inclusief centraaldoos en de wand inclusief de hollewanddoos brandwerend.

Plafondsysteem
Het systeem is een combinatie van brandwerende plafondsystemen (Knauf) en een centraaldoos (ABB) voorzien van brandwerend materiaal (Gerco). De centraaldoos wordt geleverd met een wit centraaldoosdeksel en is gemaakt van een speciale kunststof. Het geheel heeft een brandwerendheid van 60 minuten.

Voor het plafond en de centraaldooscombinatie is een testrapport afgegeven door Efectis. Efectis is in Nederland een vooraanstaand en geaccepteerd instituut in het onderbouwen van brandgedrag van materialen en systemen.

Wandsysteem
De brandwerende metalen staanderwanden, zoals die van Knauf, worden gecombineerd met enkele types hollewanddozen (ABB) en zijn voorzien van brandwerend materiaal (Gerco). Voor deze combinatie van brandwerende wand en hollewanddozen is ook een testrapport afgegeven door Efectis. De brandwerende dozen zijn voorzien van een rode kleur. Rood is een veelgebruikte kleur binnen de brandpreventie en als zodanig snel te herkennen, ook onderscheidt het zich door deze kleur van het normale ABB assortiment.

Marktleiders ontwikkelen totaaloplossingen
De nieuwe totaaloplossingen zijn het resultaat van een intensieve samenwerking tussen ABB, Gerco en Knauf. Deze ontwikkeling biedt zekerheid en is vooralbedoeld voor installateurs en bouwondernemers en afbouwbedrijven. 

Voor meer informatie: www.flameblockersystem.nl (vanaf 1 oktober live!)

Deel dit artikel

permalink