Stand EnergieMobiel op DUBO Vakdagen

Op 22 en 23 september is de EnergieMobiel aanwezig op de DUBO Vakdagen in Zaltbommel.

Het ontwerpproces van de EnergieMobiel is in volle gang nadat het intiatief op 9 juni door Oud-minister Jacqueline Cramer is gelanceerd op de PROVADA (zie www.energiemobiel.nl).

De EnergieMobiel is een bus die drie jaar lang twee maal per week wordt ingezet om basisscholen in het hele land te bezoeken en de kinderen te inspireren voor duurzame energie. In totaal gaat de 10.000 kinderen bereiken die op hun beurt hun ouders informeren over en bewust maken van wat ze geleerd hebben.

Tijdens de PROVADA hebben een aantal grote bedrijven toegezegd de EnergieMobiel te gaan sponsoren, waaronder Syntrus Achmea, Redevco en VolkerWessels. Naar verwachting is eind oktober 2010 de sponsoring van de EnergieMobiel helemaal rond.

DUBO Vakdagen
Tijdens de DUBO Vakdagen wordt de tussenstand van het definitieve ontwerp van de EnergieMobiel getoond. Tevens is er de mogelijkheid nadere informatie te ontvangen over de mogelijkheid tot sponsoring. De Dubo Vakdagen worden 22 en 23 september georganiseerd in het unieke Dubo Belevingscentrum te Zaltbommel. In het Belevingscentrum worden een appartement, een complete VolkerWessels Pluswoning en een kantoorruimte verwarmd en gekoeld door middel van de nieuwste duurzame energietoepassingen. Alle ruimtes zijn voorzien van ventilatie met warmteterugwinning.

Dubo Vakdagen

Deel dit artikel

permalink