Oude flats verduurzamen

'Modu-teq’ van het Hengelose bedrijf ‘Norm-teq’ heeft de eerste prijs gewonnen tijdens Duurzame Dinsdag.

Modu-teq Modu-teq maakt het mogelijk om de vele oude flats uit de jaren 1960 en 1970 die Nederland rijk is, te veranderen in moderne, energieneutrale appartementencomplexen. De ontwerpvrijheid van de architect is daarbij maximaal en de kosten worden grotendeels terugverdiend door winst op de exploitatie. 

De jury motiveerde haar keuze voor Modu-teq als volgt: “Renoveren met een pré, zonder te slopen, zorgt voor beter wooncomfort en besparing van energie. Balkons en galerijen worden vervangen door woon- of balkonmodules aan bestaande betonconstructies. Aan de galerijzijde komen extra entreemogelijkheden. De jury ziet de voordelen van afval-, kosten- en tijdbesparend renoveren, met weinig overlast voor bewoners en omwonenden. Bovendien kan het initiatief dienen als impuls voor de bouwsector.”

Norm-teq is ontwikkelaar, producent en leverancier van innovatieve producten voor de bouw. Verankering van bouwelementen aan betonconstructies vormt de rode draad bij het bedrijf. Norm-teq begon 15 jaar geleden als producent van systemen voor metselwerkondersteuning. Al snel ontwikkelde Norm-teq zelf innovatieve verankeringssystemen en nieuwe toepassingen van verankering.

Meer informatie: Norm-teq

Deel dit artikel

permalink