Duurzamen doen we Samen!

Total Timber is de actie 'Duurzamen doen we Samen!' gestart.

In het kader van het door de VN uitgeroepen Internationaal Jaar van het Bos en om in Nederland FSC en PEFC gecertificeerd hout ook in de interieurhoutverwerkende industrie te promoten, start de in Everdingen gevestigde houtimporteur Total Timber  voorafgaand aan HOUT2010, te houden van 27 september t/m 1 oktober in Ahoy te Rotterdam, haar Aktie: “Duurzamen doen we Samen !”

Voor elke m3 FSC en PEFC gezaagd hout en houtproducten geleverd tot en met 30 september 2011 draagt Total Timber € 10,-- af aan Stichting Probos. Hiermede kan door Stichting Probos de aanplant gestimuleerd worden van nagenoeg uit het Nederlandse bos verdwenen soorten, zoals linde, wilde appel, wilde peer, ratelpopulier, vuilboom en zwarte populier.
In de bouwwereld, maar ook in de weg- en waterbouw wordt gecertificeerd hout reeds volop toegepast. Total Timber wil echter ook het gebruik van gecertificeerde producten in de meubel, houtenvloeren, trappen- en keukenindustrie stimuleren. Maar dit kunnen wij niet alleen. Dit moeten wij samen doen, met de eindafnemers, om met elkaar een bijdrage te kunnen leveren aan een “ DUURZAMEN ” samenleving.

Total Timber startte haar Aktie op donderdag 23 september door middel van een buitengewoon opvallende advertentie op de omslag van het vakblad Houtwereld. Als kleine speler in de markt met een personeelsbestand van vijf mensen wil Total Timber haar bijdrage leveren aan een duurzaam gebruik van onze grondstoffen. Het bedrijf hoopt dat haar initiatief brede navolging krijgt, ook van collega houthandelaren, zodat ook op een kleinschalige manier een ieder zijn bijdrage aan duurzaamheid kan leveren.

Deel dit artikel

permalink