Nationaal Sustainability Congres

Het 11de Nationaal Sustainability Congres vindt 24 november a.s. plaats in Beatrix Theater te Utrecht.  Eén van de themasessies op dit congres gaat over ingenieurs en duurzame ontwikkeling.

 Het Nationaal Sustainability Congres (http://www.sustainability-congres.nl/) is het jaarlijks grootste duurzaamheidsevenement in Nederland. Dit keer is het thema "Leiderschap".  Met onder meer Ben Tiggelaar, Herman Wijffels en Meiny Prins.

Themasessie: "Rol ingenieursbranche in het versnellen van duurzame ontwikkeling"

Ingenieursbureaus en hun opdrachtgevers kunnen een belangrijke rol spelen in het realiseren van duurzame ontwikkelingsambities in binnen- en buitenland. Nederlandse ingenieurs zijn goed in het combineren van verschillende expertisegebieden, rekening houden met verschillende belangen en kritisch analyseren van uiteenlopende vraagstukken. Opdrachtnemers vragen hier ook in toenemende mate om.

Om nog meer duurzame projecten te realiseren is een goede samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers essentieel. Welke mogelijkheden bieden de huidige koplopers onder de opdrachtgevers hun opdrachtnemers om het onderste uit de kan te halen? En hoe spelen opdrachtnemers hierop in?

Ed Nijpels (voorzitter branchevereniging NLIngenieurs) gaat in gesprek met Piet Besselink (directeur DHV BV ), Pieter Kraaijeveld (directielid ProRail) en Birgit Otto (Director Asset Management , Schiphol Group) over de vraag: hoe wordt duurzaamheid in de sector op een hoger plan getild? Gezamenlijk discussiëren we over kansen en (on)mogelijkheden voor het versnellen van duurzaamheid in de sector. Bijdragen uit de zaal zeer welkom!

Deel dit artikel

permalink