Mind building wint Dubo Award

Jan Wind Architecten uit Musselkanaal heeft met zijn Mind Building  de Dubo Award, gewonnen.

'Mind Building' is een nieuwe manier van bouwen. Het concept is in nauwe samenwerking met Plegt-Vos Bouwgroep ontwikkeld. Met Mind Building wordt afscheid genomen van de traditionele bouw. Metselen, wanden optrekken, vloeren storten en andere werkzaamheden gebeuren voortaan op een centrale locatie. Gevels en vloeren worden aldaar op maat gemaakt en pas gemonteerd op de daadwerkelijke bouwlocatie.

"Door verschillende elementen pas op de bouwlocatie te monteren, worden enorme winsten geboekt. Niet alleen op bouwkosten, maar ook de winst voor het milieu is een belangrijk aspect van Mind Building", legt Jan Wind uit.

"De hoge mate van flexibiliteit in het te bouwen object is ook toepasbaar bij toekomstige uit- of inbreidingen. De elementen zijn demontabel en kunnen zowel bij het bouwobject zelf als elders hergebruikt worden. Het object is snel te bouwen, zorgt voor minder bouw- en transporthandelingen en vermindert de CO2-uitstoot."

De jury toonde zich met name onder de indruk van Mind Building. Vooral de minimale negatieve invloed op het milieu beantwoordde aan de wens van de bouwwereld, aldus de jury.

Deel dit artikel

permalink