Offerteprogramma ArchiCalc klaar voor 6% regeling

Om de woningmarkt een impuls te geven, heeft het kabinet het btw-tarief op arbeid voor verbouwingen of herstelwerkzaamheden tijdelijk verlaagd van 19 naar 6%. Archidat heeft daar direct op ingespeeld en een handige aanpassing doorgevoerd in het calculatieprogramma ArchiCalc.

Door een druk op de knop kunnen gebruikers kiezen om de 6% regeling op te nemen in het staartblad. Omdat het calculatieprogramma ArchiCalc ook veel door aannemers- en klusbedrijven wordt gebruikt, lag voor Archidat de aanpassing voor de hand.

Directeur Max de Jong: “Om te kunnen begroten heeft men betrouwbare kosteninformatie nodig en een gebruiksvriendelijk offerteprogramma. Op deze manier willen we het voor gebruikers mogelijk maken om zonder veel gedoe de 6% regeling op een snelle en nette manier mee te nemen in de begroting.”

De tijdelijke verlaging van het btw-tarief is tot stand gekomen na overleg tussen minister De Jager van Financiën, Bouwend Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW. Deze organisaties gaan zich er voor inzetten dat hun leden het voordeel doorberekenen aan de klant.

De btw-verlaging op arbeidskosten geldt bij herstel- en verbouwwerkzaamheden aan woningen die minimaal twee jaar oud zijn. Voor materialen blijft gewoon het 19% btw-tarief van kracht. De speciale regeling geldt tussen 1 oktober 2010 en 1 juli 2011.

Deel dit artikel

permalink