BouwTalent organiseert prijsvraag voor studenten

De Stichting BouwTalent is op zoek naar studenten met vernieuwende ideeën. Ze organiseert daarom de BouwTalent Award, een prestigieuze prijsvraag voor bouw- of infrastudenten.

De studenten mogen in hun eentje meedoen of samen met studiegenoten. Ze nemen eerst deel aan de voorronde in hun regio. Dat kan Noord-, Midden- of Zuid-Nederland zijn. Hun inzendingen zijn te zien op www.bouwtalentaward.nl.

Bezoekers van deze site kunnen vanaf 7 december stemmen op hun favoriet. Ze kunnen hun stem uitbrengen in vier categorieën: MBO Bouw, MBO Infra, HBO Bouw en HBO Infra. De inzendingen met de meeste stemmen winnen de publieksprijs.

Vakprijs
De inzendingen worden ook beoordeeld door een regionale vakjury, waarin onder meer ondernemers en docenten met kennis van de bouw- en infrasector zitting hebben. Deze jury kent vakprijzen toe in dezelfde categorieën als het publiek.

De winnaars van de vak- en publieksprijzen gaan door naar de landelijke finale in februari. Daar strijden ze in de vier categorieën om de BouwTalent Award. De finalisten, die als beste uit de strijd komen, ontvangen een prestigieuze vakprijs en een geldbedrag van 1500 euro.

De Stichting BouwTalent is opgericht door werkgevers in de bouwnijverheid om de instroom van praktijkgerichte studenten op de arbeidsmarkt te bevorderen. Ze wil dat er meer afgestudeerden met een bouw- of infraopleiding beschikbaar komen voor kaderfuncties bij bedrijven en overheden.

Deel dit artikel

permalink