Isomax passiefhuis

Het eerste Isomax Passiefhuis wordt momenteel in Zeist gebouwd.

 Villa Nova Bouw BV is een jonge en innovatieve Rijssense aannemer die zich heeft gespecialiseerd in duurzame en energiezuinige bouw. Onlangs zijn ze van start gegaan met de realisatie van een bijzonder energiezuinig Passiefhuis in Zeist.

Het Isomax passiefhuis is zo hoogwaardig geisoleerd, dat een verwarmingssysteem niet meer noodzakelijk is. De passieve warmteafgifte van zon, mens en elektrische apparaten is zelfs in hartje winter voldoende voor een behaaglijke binnentemperatuur!

De Rc-waarde van de buitenschil komt uit op 10! Dit is ca. 3x hoger dan in de huidige nieuwbouw gebruikelijk is. De beganegrond vloer heeft een Rc van maar liefst 13. Onder de vloer wordt 30 cm. EPS isolatie gelegd en op de betonvloer 10 cm.

 Het technische hart van de woning is de Stiebel Eltron LWZ 403. Dit is een all-in-one machine bestaande uit een lucht-water warmtepomp, balansventilatiesysteem met warmteterugwinunit en een 200 liter warmwaterboiler. De Stiebel Eltron LWZ is optioneeel uit te breiden met een koelsysteem en zonnecollectoren. Middels vloerverwarming kan de woning eventueel worden bijverwarmd.

Het woonhuis wordt gebouwd tegen nauwelijks hogere bouwkosten dan bij traditionele bouw.  Dit komt door dat o.m. het houtskeletbouwcasco wordt geleverd door een gespecialiseerd Duits timmerfabriek, dat in Duitsland ruim 100 passiefwoningen heeft gerealiseerd.

Voor meer informatie: isomax

Deel dit artikel

permalink