Denk mee over wonen in 2035

Sinds 7 september 2010 werken ruim 400 vrijwilligers aan het opstellen van een gezamenlijke visie op een duurzame maatschappij. Aanleiding is een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen genaamd Our Common Future 2.0. De werkgroep wonen binnen dit project is geïnteresseerd in jouw visie op hoe we in 2035 wonen.

Wonen in Our Common Future gaat over wonen in 2035 in de breedste zin des woords. Woon je in een stad of op het platteland? Wat doe je allemaal in je woning? Hoe belangrijk is je woning voor je? Waaraan moet je woning en leefomgeving voldoen? Welke bijdrage lever je zelf aan je woon-en leefomgeving? En ga zo maar door. Laat ons je visie en ideeën weten!

Over Our Common Future 2.0
Jan Jonker, hoofddocent van de Radboud Universiteit en initiatiefnemer van het project: "In 1987 verscheen het VN Brundtland Rapport, 'Our Common Future', geschreven door 1 1.200 mensen in 900 dagen. Het rapport beschreef voor het eerst dé duurzame thema's van de toekomst en heeft een ongelofelijke reeks aan reacties teweeggebracht. Nu - bijna 25 jaar later en wijzer- doen we dit over, maar dan specifiek voor Nederland". 

De ruim 400 vrijwilligers werken op een unieke manier samen aan een innovatieve en duurzame toekomstvisie van Nederland. Elk met hun eigen expertise en drijfveer zijn de 'OCF-ers' verdeeld over negentien actuele thema's die ons allen aangaan en waarover zij verschillende deelrapporten - 'Roadmaps for Our Future Society' schrijven. Zo komen onder meer energie, mobiliteit en afval aan de orde (zie www.ourcommonfuture.nl).

17 december 2010 presenteren alle teams hun uitkomsten aan elkaar en aan aan de Nederlandse media op de Radboud Universiteit. De gebundelde deelrapporten worden gepresenteerd op een grootschalige eindconferentie op 13 mei 2011. Deze toekomstideeën dienen als basis voor de discussie met overheid en bedrijfsleven.

Hoe jij kunt bijdragen
Alle input is welkom. Stuur je visie naar woneninocf@gmail.com of upload het zelf op hyves. Graag ontvangen wij een kort filmpje (max 1 minuut), een quote (max 60-70 woorde en), een foto, (.raw of .jpg) een cartoon (.jpg of .pdf), een n PowerPoint (max. 5 slides) of iets vergelijkbaaars.

Je bijdrage wordt op persoonlijke titel op de site van HHyves OCFwonen geplaatst en eventueel voor de (eind)presentatie van Our Common Future 2.0 gebruikt.

Wordt lid van de Hyve: http://ocfwonen.hyves.nl/
Twitter: http://twitter.com/ocfwonen

Deel dit artikel

permalink