Reductie particulier energieverbruik

Lagere energiekosten voor huurders, de CO2-uitstoot omlaag, langdurig werkzoekenden weer aan de slag en een flinke boost voor het groene imago van gemeente en corporatie.

In het kort zijn dat de resultaten van een Step2Save-traject in samenwerking met Nuon. Nog meer goed nieuws: het energiebedrijf zoekt gemeenten waar een nieuw Step2Save traject van start kan gaan.  Op het congres De CO2 - neutrale stad  presenteert Jelle Beesmterboer van Nuon hier een workshop over.

Langdurig werklozen krijgen met Step2Save - na een korte vooropleiding - een 'echte' baan bij Nuon voor de periode van een jaar. In die tijd volgen ze een opleiding op MBO-niveau en gaan ze aan de slag als energieadviseur. Als Step2Save-medewerkers bezoeken zij mensen thuis en geven praktische adviezen over energiebesparing. Het gaat daarbij om woningen in de sociale huursector.

"Deze aanpak kent eigenlijk alleen maar winnaars", vertelt Jelle Beemsterboer, als relatiemanager van Nuon verantwoordelijk voor de opstart van nieuwe Step2Save-projeceten. "Gemeenten die eraan meedoen pakken in één keer meerdere zaken tegelijk aan. De werkloosheid onder jongeren zonder diploma, de CO2-doelstellingen én de energielasten van bewoners.

Inschrijven: De CO2-neutrale stad

Deel dit artikel

permalink