Cradle to Cradle-rail

De Kranenburg Group heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in duurzame ontwikkelingen en hierdoor zijn er een aantal  innovatieve uitbreidingen in het leveringspakket toegevoegd, een daarvan is de Cradle to Cradle-rail.

De Kranenburg Group kijkt met haar gepatenteerde producten naar de energieconsumptie die benodigd is tijdens de winning van grondstoffen, daarnaast past ze vernieuwde productiemethoden toe om het energieverbruik tijdens de productie fors te beperken.

De C2C rail bestaat uit een geëxtrudeerd aluminium profiel, welke geschikt is voor het horizontaal verplaatsen van installaties aan de buitenzijde van de gevel of in atriums. Vanwege zijn fraaie vorm is de rail prima weg te werken in plafonds, waarbij er een minimale zichtbaarheid is.

De rail en de bevestigingsplaten zijn gemaakt van hetzelfde soort aluminium, waardoor deze als een geheel upcyclebaar zijn. Het is mogelijk om de C2C te leveren met een CO2 neutraal certificaat. Er wordt dan gebruik gemaakt van gegarandeerd gerecycled aluminium, waarbij de CO2 niet wordt afgekocht.

Met de C2C rail wordt vanaf de basis aandacht geschonken aan de aspecten Duurzaamheid en Cradle to Cradle. 

TECHNISCHE SPECIFICATIES
- Gewicht : 4,7 kg per meter.
- Dimensies : 100 x 68 mm (H x B).
- Materiaal : Al 6063 T6 (zout water bestendig).

DUURZAAMHEID EN C2C
- Geen roestvorming.
- Geen zinkzouten in het oppervlakte water in vergelijking met staal verzinkte rail.
- Aluminium is schoon up-/recyclebaar (Cradle to Cradle).
- Onderhoudsvrij.
- Leverbaar als CO2-neutraal materiaal met certificaat.

Meer informatie: Kranenburg

Deel dit artikel

permalink