Werkconferentie Proef Lokaal  

Op de dag van de duurzaamheid vindt de werkconferentie Proef Lokaal over stadslandbouw plaats. Centraal staat de uitdaging voor gemeentes en inboerende burgers. De locatie is stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

Proef Lokaal mikt op iedereen die vanuit gemeentelijke of maatschappelijke organisaties en bedrijven warm loopt voor burgerinitiatief rond stadslandbouw en lokaal en duurzaam voedsel.

De dag biedt een inspirerende proeverij van verschillende vormen en schaalniveaus, interactie met koplopers, kenners en kunners, en handvaten om hun kwaliteit en expertise naar een hoger plan te tillen, en daar vrucht te laten dragen.

Dagvoorzitter
Gaston Remmers, lector ‘Eco-effectief ondernemen in een stedelijke omgeving’ aan CAH Almere. -  is ochtendvoorzitter en leidt ‘s middags een dubbellange workshop (= 2 uur) over de vraag: Hoe kunnen we dóórpakken met stadslandbouw? Hoe is het lokaal niet alleen te faciliteren, maar ook als ingang te gebruiken voor de integrale stedelijke gebiedsontwikkeling die we willen – met inwoners die oa. hun voedselvoorziening, gezondheid en leefomgeving meer in eigen hand nemen?

 Dagprogramma
- Sprekers: Prof. Ir. Jón Kristinsson (ontwerp Floriadegebouw 2012, 'Eetbare stad'), Ir. Saskia Borgers (Gemeentesecretaris Haarlem, voorm. DG Milieu), Drs. Machteld Huber (voedingsarts/onderzoeker), Dr. Jan Willem van der Schans (LEI, Eetbaar Rotterdam).

- Bio-picknicklunch, rondlopen op stadslandgoed De Kemphaan

- Workshops over eetbaar en multifunctioneel stadsgroen, sociaal hovenieren in 'moeilijke' wijken, voedselteelt op de vierkante meter, eetbare parken en buurtbeheer, sociale organisatie

- Proeverij met biologische streekproducten, films over transitie van voedselvoorziening.

Vervolgtraject
De dag is mede bedoeld als 'proeflokaal' voor een vervolgtraject met lokale pilots, evt. op tijdelijke (bouw)locaties, om groeiseizoen 2011 te kunnen benutten. Invulling en begeleiding mbv. expertise van deelnemende partijen. Associeer vrij, laat het rondzingen, en/of kom zelf proeven"

Kosten, aanmelding
Kosten voor deelname € 195,- (excl. BTW), aanmelding via: proef-lokaal@xs4all.nl/

Voor meer informatie: Proef Lokaal 

Deel dit artikel

permalink