'Aanscherping epc komt te vroeg'

De aanscherping van de energie prestatie coëfficiënt (epc) komt te vroeg. vindt de NVB (Vereniging ontwikkelaars en Bouwondernemers).  Zo is in Cobouw te lezen.

De nieuwe energie-eisen moeten pas van kracht worden wanneer de berekeningsmethode (epg) klaar is. De NVB schrijft dit in een brief aan staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu.

Aanleiding voor de brief is het bericht dat de energie prestatienorm gebouwen nog niet klaar is. "Er wordt wel hard aan gewerkt door de NEN", zegt Leendert Meijers, adjunct-directeur van NVB. "Maar tijdens het testen kwamen er wat vreemde getallen uit."

De Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers vindt daarom dat de voorgenomen epc-verlaging van 0,8 naar 0,6 moet worden uitgesteld. "Het heeft weinig zin om de woonconsument op te zadelen met extra kosten, terwijl de effecten voor zijn portemonnee en het milieu discutabel zijn", stelt de NVB.

Wanneer de epg klaar is, weet Meijers niet. "Het kan nog wel een halfjaar of een jaar duren. Daarom is het misschien beter om de epc gelijk met het bouwbesluit in te laten gaan."

Bron: Cobouw

Deel dit artikel

permalink