MonoSpace-liften met A-label

Kone behaalde voor de meest geleverde lift, de Kone MonoSpace, als eerste bedrijf in de branche het energielabel klasse A volgens de VDI 4707-classificatie.

 

Klasse A is de hoogste classificatie die gegeven kan worden op grond van de VDI 4707-classificatienorm. De VDI-richtlijn is een van oorsprong Europese praktijkcode die is opgesteld door de Vereniging van Duitse Ingenieurs (Verein Deutscher Ingenieure) en nu voornamelijk wordt toegepast in Europa, maar ook in andere landen overal ter wereld.

“Deze belangrijke prestatie versterkt onze toonaangevende positie op het gebied van de ontwikkeling en de productie van energiezuinige liften,” aldus Wim Koster, Algemeen Directeur Kone Nederland.

“We zijn er zeer trots op dat we deze belangrijke mijlpaal hebben behaald; het is een enorme stimulans voor ons streven om het energieverbruik in gebouwen wereldwijd te beperken. Het is ook belangrijk dat onze klanten weten dat er nu zeer efficiënte aandrijftechnologie beschikbaar is voor talloze (standaard)toepassingen, zowel voor nieuwe projecten als voor moderniseringsoplossingen.”

Vermindering energieverbruik
De fabrikant paste innovatieve technieken toe zoals regeneratieve aandrijving, stand-by-oplossingen en led-verlichting om het energieverbruik van liften drastisch te reduceren.

In 2008 kondigde Kone aan het energieverbruik van de liften in 2010 met 50% te willen verlagen in vergelijking met liften uit 2006. In 2009 introduceerde de liftenfabrikant wereldwijd een serie liften die 30% minder energie verbruiken. Later dit jaar zal de fabrikant het in 2008 gestelde doel bereiken door het energieverbruik van zijn liften met nog eens 20% te verlagen.

Kone richt zich ook op de verdere ontwikkeling van normen als “ISO/DIS 25745, Energy Performance of Lifts and Escalators”, die wereldwijd overeengekomen criteria omschrijft voor energiemeting en conformiteit van verschillende technologieën en producten op het gebied van energieverbruik.

Voor meer informatie: Kone

Deel dit artikel

permalink