BIK Daglichtoplossingen nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

Duurzaam Gebouwd is verheugd om BIK Daglichtopplossingen als partner te mogen verwelkomen. Een interview met managing director Rob Verwer.

Wat doe Bik daglichtoplossingen precies?
"BIK levert het breedste assortiment aan duurzame daglichtkoepels, lichtstraten en glassystemen voor gebouwen en woningen en is al 50 jaar actief in de markt van daglichttoetreding. Ons doel is daglicht te promoten in de gebouwde omgeving en bij te dragen aan een duurzamere wereld. Wij proberen de architect, bouwkundig ingenieur en aannemer bij te staan met 'daglichtadvies' en zo meerwaarde te bieden in hun projecten. Onze producten worden via de handel geleverd en projecten monteren we zelf."

Is daglicht een onderschat begrip?  
"
We kunnen het niet genoeg herhalen. Daglicht is duurzaam, gezond, gratis en je wordt er gelukkig van! Studies uit Amerika geven aan dat daglicht een positieve invloed heeft op ziekteverzuim, produktiviteit, winkelgedrag en leerprestaties van kinderen. Jarenlang hebben we daglicht buitengehouden en vertrouwd op goedkoop, elektrisch kunstlicht. Het bouwbesluit schrijft maar minimale normen voor op de toetreding van daglicht maar dat zou veel stringenter kunnen. Waarom een dak dicht maken in plaats van natuurlijk licht te gebruiken overdag? Er zijn zoveel energiezuinige, kosteneffectieve en duurzame oplossingen beschikbaar."

Architecten en bouwers zien gelukkig in dat slim ontwerpen en bouwen met daglicht vele voordelen heeft, vertelt Verwer. "Vooral licht ´van boven´ is door de lichtspreiding en intensiteit uiterst effectief en maakt dat ruimtes tot 'leven' komen. Het bespaart op investeringen in verlichting, energie gebruik en verhoogt het comfort."

Waarom zijn jullie partner geworden van Duurzaam Gebouwd?
"Duurzaam werken is leuk en motiverend voor iedereen. BIK wil graag een actieve bijdrage leveren om de wereld een beetje duurzamer te maken. Het platform kent vooraanstaande partners met wie wij graag werken om dat te realiseren. Ook de manier waarop gecommuniceerd wordt naar alle soorten bouwpartijen spreekt ons aan. Onze invalshoek om daglicht te benutten in een duurzamere wereld kan daarin misschien een steentje bijdragen."

Wat verwachten jullie in de markt van 2011?
"De Nederlandse markt zal in 2011 nog niet veel beter zijn dan in 2010 dus we zijn gematigd gestemd. Aangezien we naar meer dan twintig landen exporteren zien we daar veel kansen. Voor ons staat voorop dat met nieuwe producten, samenwerking met partners en het bieden van toegevoegde waarde er ook in 2011 mooie resultaten te boeken zijn."

 Voor meer informatie: BIK

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BIK Bouwprodukten BV