Schakel & Schrale en Woonstichting De Key winnen de FSC Bouw Award 2010

Schakel & Schrale en Woonstichting De Key hebben met het Amsterdamse renovatieproject Blaauwlakenblok de FSC Bouw Award 2010 gewonnen.

FSC-ambassadeur Peter Fraanje reikte de Award uit tijdens de bijeenkomst 'Duurzaam Bouwen en Natuurbeheer'. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland.

"De FSC Bouw Award wordt toegekend aan een project waar op een onderscheidende manier FSC-gecertificeerd hout is toegepast," aldus juryvoorzitter en FSC-ambassadeur Peter Fraanje. "Het Blaauwlakenblok is een stadsvernieuwingsgebied in één van de oudste delen van Amsterdam. In de derde fase van deze renovatie/ nieuwbouw worden 17 panden gerenoveerd. Daarbij wordt voor alle hout FSC-gecertificeerd materiaal gebruikt: deuren, kozijnen, aftimmerhout, maar ook de (dragende) balken. Wij vinden het project een indrukwekkend voorbeeld waarbij respect voor historie hand in hand gaat met vakmanschap, duurzaam bouwen én de keuze voor duurzame materialen, waaronder uiteraard FSC-hout."

Alle partners een award
"Wij zijn enorm trots en vereerd dat we deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen!" zegt Hans de Wiljes, directeur van Schakel & Schrale. "Wij vinden echter wel dat alle partners van FSC Nederland deze award zouden moeten winnen, omdat zij allemaal voor FSC hebben gekozen en er dus voor kiezen om duurzamer met de wereld om te gaan."

De FSC Bouw Award 2010 werd dit jaar voor de eerste maal uitgereikt. Alle (convenant)partners van FSC Nederland konden projecten indienen waaruit zes genomineerden zijn voortgekomen. Eerder dit jaar werden al FSC Awards voor Aanbesteding (winnaar Gemeente Boskoop), Papier (winnaar Multicopy) en Retail (winnaar Superunie) uitgereikt.

Fotobijschrift
Van links naar rechts: Henk van Essen (FSC en KAM coördinator BAM Utiliteitsbouw), Hans de Wiljes (directeur Schakel & Schrale), Wout van Elst (projectleider Schakel & Schrale) en Bart van der Linden (directeur FSC Nederland).

Deel dit artikel

permalink