480.000 euro uit Garantiefonds voor Koude- en Warmteopslag Vallei Wonen

De provincie Utrecht geeft vrijdag 17 december de eerste voucher voor een garantie van  €480.000 aan woningcorporatie Vallei Wonen in Woudenberg.

De garantie is voor de Koude- en Warmteopslag (KWO) voor hun onlangs opgeleverde woonservicezone De Tuinen. De Rabobank Woudenberg-Lunteren financiert deze duurzame installatie. De provincie staat garant.

Gedeputeerde De Jong van Milieu overhandigt de voucher van € 480.000 aan mevrouw Loosen- van de Loo, directeur van de lokale Rabobank en de heer Rozemeijer, directeur van Vallei Wonen.De provincie werkt mee aan investeringen in groene energie en energiebesparing met het Garantiefonds Energie, omdat zij zich inzet voor een duurzame regio met een minimaal gebruik van fossiele brandstoffen.

Door de langere terugverdientijd van een duurzame investering is het lastiger om dergelijke projecten door een bank te laten financieren. De garantie helpt de bank over deze groene investeringsdrempel.

Eigentijds verwarmd en gekoeld
Een groot deel van de nieuwe woonservicezone De Tuinen wordt voor de bewoners en gebruikers (senioren, mensen met een beperking en kinderdagopvang) zeer innovatief verwarmd én gekoeld.

Directeur Rozemeijer van Vallei Wonen: "De gebouwen De Orangerie en Het Tuinhuis zijn in februari 2010 opgeleverd, inclusief KWO. Dat was meteen de koudedoop, het was behoorlijk koud toen. De bewoners gingen er goed mee om en ook de sceptici waren om."

Vallei Wonen wil inspelen op zowel de maatschappelijke, duurzame rol van de woningcorporatie als op de stijgende woonlasten voor huurders. De rekening voor reguliere energie stijgt, terwijl de duurzaam opgewekte energie door de KWO zorgt voor een lagere energierekening.

Garant voor meerkosten
MKB-ondernemers en organisaties zonder winstoogmerk in de provincie Utrecht die willen investeren in duurzame en energiebesparende projecten kunnen terecht bij het Garantiefonds Energie. De provincie staat bij de bank garant voor de meerkosten van de duurzame investering als deze tussen de 50.000 en 500.000 euro bedragen. Het kan gaan om bijvoorbeeld zonnepanelen, isolerende maatregelen of warmtepompen.

Meer informatie: Garantiefonds .

Deel dit artikel

permalink