Introductie eerste Biocidevrije gevelisolatiesysteem

De Nederlandse architectuur is divers en wordt gekenmerkt door een grote mate van vormvrijheid en een steeds bredere toepassing van materialen. Daarnaast wordt er in toenemende mate strengere eisen gesteld aan de energiehuishouding van woningen. Dit uit zich in een breed aanbod energiebesparende maatregelen en producten.

Op het gebied van gevelisolatie wordt de isolatiegrens steeds verder gelegd. Dat heeft ook een schaduwkant. Warmtegeïsoleerde gevels hebben namelijk een bijzonder grote aantrekkingskracht op schimmels en algen. Om schimmel- en algengroei te voorkomen, zijn er conventionele hydrofobe producten met een zo optimaal mogelijk biocidegehalte verkrijgbaar. Dat betekent wel dat het milieuschadelijke biocide via het wegstromende regenwater in de bodem terechtkomt en vervolgens in het omgevingswater. De oplossing van het ene probleem creëert een nieuw probleem.

De vraag die Strikotherm zich stelde: Hoe voorkomen we algen- en schimmelgroei op gevels zonder het milieu te belasten? Het resultaat: Aqua Pura Vision®, een innovatieve revolutie op het gebied van warmte-isolatie van bepleisterde buitenmuren, waarin geen algen- of schimmeldodende bestanddelen zijn verwerkt. Het gebruik van biocide behoort hiermee tot het verleden en het omgevingswater blijft gespaard. Aqua Pura Vision® vindt zijn oorsprong in Duitsland en is in talloze projecten met het beoogde succes toegepast.

Afgelopen zomer is Strikotherm deelnemer geworden in het Europese Aqua Pura Vision, een strategische visie van biocidevrije gevelisolatiesystemen (www.aquapuravision.com). De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het Strikotherm Aqua Pura gevelisolatiesysteem gereed te maken voor de introductie in Nederland. Aqua Pura Vision® beschikt over een KOMO attest en het systeem kan voor minimaal 10 jaar in een Verzekerde Garantie polis.

De komende maanden worden de eerste projecten gerealiseerd en vindt verdere voorlichting en training plaats betreffende de unieke eigenschappen van het eerste Hydro actieve Gevelisolatiesysteem met zelfreinigende eigenschappen en de deskundige verwerking hiervan. Dit systeem zal menig opdrachtgever verbazen in haar esthetische prestaties op de langere duur zonder extra milieubelasting. Aqua Pura Vision® is reeds jaren beproefd ten opzichte van de bestaande biocide houdende gevelisolatiesystemen en blinkt uit op resultaten.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links