Klimaatpositief in 2011

Sinds een paar jaar is Office Depot hard aan de duurzame weg aan het timmeren. Een column over 2011 van Marcel Jacobs van het gelijknamige bedrijf.

Klimaatpositief in 2011

Aan de hand van  onze 'green vision' bepalen we onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Die 'green vision' visualiseren we door een cirkel die  begint bij weten waar je voor staat, dit vervolgens in de praktijk brengen, zorgen dat je medewerkers, klanten en partners weten wat je doet en dit uitdragen, de resultaten meten en waar nodig je oorspronkelijke doelstellingen bijstellen. Het gaat niet alleen om het verkopen van duurzaam geproduceerde pennen, maar ook om het verduurzamen van de eigen organisatie.

Het jaar 2010 stond in het teken van nieuwe groene initiatieven en samenwerkingsverbanden. In het komende jaar gaan we verder op de ingeslagen weg. Met de commissie Sustainable Office willen we industrie, inkoper en leverancier bij elkaar brengen en de mogelijkheden van duurzaam inkopen laten zien. We willen ook onze klanten nog beter informeren over duurzame producten. Onze 'green scan' is vanaf 2011 ook online beschikbaar in diverse talen voor onze Account Managers en klanten. Ons private brand wordt bovendien nog duurzamer en we gaan nog nauwer samenwerken met onze leveranciers om óók hun operaties te verduurzamen.

Binnen onze eigen bedrijfsvoering hebben we al heel wat gerealiseerd. Op ons kantoor maken we slimmer gebruik van daglicht. Ook is de lichtreclame op onze panden voorzien van Led-verlichting. Daarnaast maken we gebruik van groene energie en worden onze catalogie klimaatneutraal geprint en verzonden. In samenwerking met de firma EcoSmart gaan we vergaande afvalscheiding toepassen om uiteindelijk de keten helemaal te sluiten.

We zetten daarbij een enorme stap voorwaarts in onze duurzaamheidsstrategie  door niet alleen te praten over projecten en initiatieven maar nu concrete, harde en meetbare targets neer te zetten. Medio 2011 gaan we ons lange termijn strategie in detail aankondigen binnen welke termijn we klimaatpositief willen gaan opereren. Hoe we dit gaan doen? En hoe u kunt meeprofiteren van onze tips op dit gebied? Volg onze inspanningen via www.officedepot.eu/greeneroffice

Marcel Jacobs
Duurzaamheid Manager Europa en het Midden-Oosten bij Office Depot

 

Deel dit artikel

permalink