Recticel Insulation voor bouwprojecten VDM Woningen

Voor het passiefhuis renovatieproject van woningbouwcorporatie AlleeWonen in Roosendaal en het realiseren van nieuwbouwwoningen in De Wilp in Groningen is isolatie van Recticel Insulation toegepast.

VDM Woningen is een Fries bouwbedrijf dat gevestigd is in Drogeham. Volgens een unieke bouwmethode, waarin het beste van traditionele bouw en houtskeletbouw gecombineerd wordt, bouwt VDM al ruim 125 jaar nieuwbouwwoningen. Bouwbedrijf VDM houdt zich hierbij bezig met zowel projectwoningen als woningen in de particuliere markt.

VDM verwerkt reeds geruime tijd Eurowall spouwisolatie in heel wat van haar bouwprojecten. Ook de andere producten, zoals Eurothane Silver, komen aan bod.

Specifiek voor energiezuinige woningen, zoals bijvoorbeeld in De Wilp, een dorp in de gemeente Marum (Groningen), werden de standaard houtskeletbouw elementen in de spouw extra voorzien van een hoogwaardige isolatieschil bestaande uit 50 mm Eurowall.

Passiefhuis renovatie
Ook voor het passiefhuis renovatieproject van woningbouwcorporatie AlleeWonen in Roosendaal is isolatie van Recticel Insulation toegepast rondom de kozijnaansluitingen. Om aan het passiefhuis niveau te beantwoorden, is een extreem goede schilisolatie cruciaal. Via buitengevelisolatie en een nieuwe buitenmuur van geprefabriceerde houtskeletbouw elementen renoveert VDM hier maar liefst 133 huurwoningen!

Dit maakt het prestigieuze project meteen het grootste renovatieproject in Nederland op passiefhuis niveau. Dankzij een maximale isolatie worden hier traditionele rijwoningen getransformeerd tot duurzame passiefwoningen. De bewoners zelf zullen zo al snel minimaal € 65 per maand besparen op stookkosten (1000 tot 1200 m³ per jaar).

Eurowall
Eurowall bestaat uit ultradunne spouw isolatieplaten in PUR met een uiterst goede isolatiewaarde (λd = 0,023 W/mK). Het unieke tand- en groefkliksyteem rondom zorgt voor een uiterst efficiënte en snelle montage. Eén zijde van de platen is alkalisch (cement) bestendig; één zijde is reflecterend.

Deze nieuwe bedrukking op de Eurowall platen laat nu ook het Keymark kwaliteitslabel zien. Keymark is een garantie dat alle Recticel Insulation producten voldoen aan de hoogste, Europese kwaliteitsnormen. Daarom kiest VDM resoluut voor de hoogwaardige en duurzame isolatieproducten en -oplossingen van Recticel Insulation.

Meer informatie: VDM Woningen
Meer informatie: Recticel

Deel dit artikel

permalink