Biocidevrij gevelisolatiesysteem

Met de introductie van het eerste biocidevrij gevelisolatiesysteem Aqua Puravision voor de Nederlandse markt speelt Strikotherm in op de steeds strengere eisen op het gebied van gevelisolatie. 

Warmtegeïsoleerde gevels hebben in de regel een grote aantrekkingskracht op algen en schimmels. Om algengroei tegen te gaan zijn er allerlei producten op basis van het milieuschadelijke biocide verkrijgbaar.

Via regenwater komt biocide in de bodem terecht en vervolgens in het omgevingswater. Het milieuvriendelijke Aqua Puravision kent dat probleem niet en zorgt er door zijn toepassing voor dat algen en schimmels geen kans krijgen op gepleisterde gevels. Hierdoor behouden gepleisterde gevels hun esthetische uitstraling.

Condensvorming
De praktijk leert dat niet de regen, maar vooral condensvorming algen- en schimmelgroei op bepleisterde gevels in de hand werkt. Aqua Puravision bestrijdt het probleem niet, maar zorgt ervoor dat het überhaupt niet kan ontstaan. De minerale Pura-silicaatverf neemt namelijk water op en voorkomt dat er condensvorming op de gevel optreedt. Het diklagige pleisterwerk onder de verflaag absorbeert het vocht voortdurend, slaat het op en geeft het vervolgens aan de omgeving af. Deze hydroactieve werking versnelt de droging aanzienlijk.

Bijkomend voordeel is dat de gevels schoon blijven. De diklagige minerale Aqua Puravision-systemen voorkomen de vorming van een waterfilm op het geveloppervlak door twee natuurwetten met elkaar te combineren. De grotere thermische massa zorgt voor maximale warmteopslag en verkort de periode van condensvorming én de hydroactiviteit met een optimale wateropname zorgt voor snelle droging van het oppervlak.

Lagere onderhouds- en exploitatiekosten
Doordat het gebruik van biocide tot het verleden behoort, is dit product niet alleen goed voor het milieu; het heeft ook een positief effect op de onderhouds- en exploitatiekosten. 

Deel dit artikel

permalink