DUBO-keur voor Terca straatbakstenen

Met de vormbak straatbaksteen Bruno KK 80 is Wienerberger de eerste baksteenproducent met het milieukeurmerk DUBOkeur. Wienerberger ontving het certificaat op 15 januari 2011 van NIBE.

Keramiek staat al langer bekend als een duurzaam, zo niet het meest milieuvriendelijke, bouw- en bestratingsmateriaal. De grondstof voor keramiek, klei, is 100% hernieuwbaar. Terwijl het eindresultaat bijna het eeuwige leven heeft. De Bruno KK 80 is de eerste straatbaksteen met DUBOkeur.

Alleen de meest milieuvriendelijke producten maken kans op het DUBOkeur. Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) beoordeelt de milieubelasting van bouwmaterialen volgens de methode van de levenscyclusanalyse. De milieuaspecten worden daarbij van wieg tot graf, dus van grondstofwinning tot afvalfase, gewogen.

Met het keurmerk tonen fabrikanten aan dat hun producten tot de meest milieuvriendelijke in hun toepassing behoren. Afnemers en eindgebruikers weten dat die producten het milieu zo min mogelijk aantasten. De straatbaksteen Bruno KK 80 van Wienerberger is dan ook een goede keuze vanuit milieuoogpunt.

Duurzaam naar morgen
Wienerberger, wereldwijd marktleider in keramische bouw- en bestratingsmaterialen, probeert al in de ontwerpfase van een nieuw product rekening te houden met de eindigheid ervan. De onderneming loopt mondiaal voorop met haar duurzaamheidbeleid. In 2009 ontving Wienerberger het ISO 14001 certificaat voor een goed werkend milieuzorgsysteem.

Meer informatie online
Wie meer wil weten over het duurzaamheidbeleid van Wienerberger kan daarvoor online terecht. Veel informatie is te lezen op http://www.goodvalues.nl

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links