Keramisch Passief

Keramisch Passief is een concept van Recticel Insulation en Wienerberger. Er wordt uitgegaan van de traditionele bouwmethode van keramische binnen- en buitenwanden en spouwisolatie van harde isolatieplaten in polyurethaan. Zonder dat hierbij de muren kasteeldik worden uitgevoerd.

Dankzij de Eurowall spouwisolatieplaten van Recticel Insulation worden uitstekende isolatiewaarden bereikt. Daarnaast wordt ook de volledige isolatieschil bekeken waarbij voor vloeren, wanden én dak Recticel isolatieplaten in polyurethaan worden ingezet. Hiermee zijn Rc-waarden te halen van ca. 9-10 m² K/W. Een unicum, aangezien een Rc waarde van 6 al vooruitstrevend is.

Het Keramisch Passief concept wordt op dit moment toegepast in de bouw van woonzorgcomplex 'Nimmerdor' (gemeente Veere), in de unieke CO2-neutrale straat Bakkersland. 'Nimmerdor' is één van de 13 aangewezen innovatieve bouwprojecten in Nederland waar energiezuinig bouwen centraal staat. Het ontwerp kreeg het Keurmerk PassiefBouwen van de Stichting PassiefBouwen.nl.

De bouw is live te volgen op de weblog www.keramischpassief.nl

BouwBeurs 2011
Tijdens de Internationale Bouwbeurs (Jaarbeurs Utrecht, van 7 tot 12 februari 2011) is Recticel Insulation te vinden op stand 10.A018. Wienerberger is te vinden op stand 11.C068.

Deel dit artikel

permalink