Plafondplaten van bamboe

Tijdens Material Xperience 2011 van 7 tot en met 11 februari in de Jaarbeurs in Utrecht presenteert OWA een nieuwe reeks plafondplaten.

Onder de naam 'OWAcoustic premium Bamboe' breidt de leverancier van plafonds haar assortiment uit met een natuurlijk ogend alternatief. De complete serie is in Nederland leverbaar vanaf medio februari 2011.

OWA ziet binnen de architectuur de vraag naar natuurlijke materialen groeien. Govert van Nunen, Sales Manager van OWA: "De plafondplaten met een bamboecoating geven grote en kleine ruimtes een natuurlijke en warme uitstraling. Daarnaast zorgt het voor een perfecte akoestiek in omgevingen waar veel wordt gepraat."

De productenserie is beschikbaar in een lichte of donkere bamboekleur en in drie verschillende dessins. Door de kleur en het motief is de bamboe-plafondplaat een elegante tegenhanger van de bekende houten vloer.

Elegante constructie
Dankzij een speciale constructie is het mogelijk om het plafond te monteren zonder dat er een systeem zichtbaar is. Govert van Nunen: "We willen een uniek onderdeel uit de Aziatische cultuur toegankelijk maken voor de Europese markt. Belangrijke uitgangspunten bij de ontwikkeling van dit product zijn de elegante en afgewerkte uitstraling, perfecte akoestiek en maximale brandveiligheid. Het is ons gelukt om deze te combineren en we zijn dan ook bijzonder trots op dit resultaat."

 Akoestische topprestaties
In de plafondplaat zitten grotere of kleinere perforaties voor optimale geluidsabsorptie. De akoestische absorptie van deze serie loopt op tot een waarde van 0,70. Dit maakt de plaat zeer geschikt voor de toepassing in ruimten waarin mensen elkaar ontmoeten zoals wachtruimten, restaurants of grote ontvangsthallen.

Presentatie
De presentatie van 'OWA Bamboe' vindt plaats op Material Xperience stand 25 van OWA. De beurs is op maandag 7 februari geopend van 13.00 - 17.30 uur en van 8 tot en met 11 februari van 9.30 - 17.30 uur.

Deel dit artikel

permalink