Natuurlijk plastic

De gedeputeerde Jaap Bond van de Provincie Noord-Holland heeft op een 100% duurzame manier bomen geplant in Velsen-Noord.

Het gaat hierbij niet om zomaar het planten van een boom. Dit gebeurt op een uiterste duurzame wijze met een 100% biologische afbreekbare boom verankering. Deze nieuwe wijze van planten is een duurzame evolutie (revolutie) en heeft vele voordelen ten opzichte van het traditioneel verankeren.

Door deze nieuwe wijze van verankeren zijn geen boompalen meer nodig. Naast een visueel veel beter gezicht zal de boom zich op een natuurlijke wijze veel sneller ontwikkelen. De verankering is verder 100% CO2 neutraal, laag in kostprijs en er hoeven geen "bomen" omgezaagd worden om een jonge boom te planten.

Verankeringssysteem
De uitvinding en ontwikkeling van het gepatenteerde verankeringsysteem werd in de afgelopen jaren gedaan door het Noord-Hollandse bedrijf Natural Plastics. De Heemskerkers Bert van Vuuren en Ruud Halbersma ontwikkelden het gepatenteerde systeem wat sinds december 2010 op de markt is. Di verse duurzame gemeenten waaronder Amsterdam, Diemen, Heerhugowaard, Heemskerk, Hardenberg en het duurzame Velsen gebruiken deze producten al.

Jaarlijks kan het systeem o.a. een enorme extra CO2 reductie geven en worden honderdduizenden bomen gespaard waar anders boompalen van gemaakt worden. Alle verdere producten zoals drainage en watergeefranden zijn eveneens 100% biologisch afbreekbaar.

Meer informatie: Natural Plastics 

Deel dit artikel

permalink