Energy Battle

Vier studententeams ontwierpen tijdens de Energy Battle de meest duurzame en energie-efficiënte ijshal van Nederland, onder begeleiding van adviseurs van Grontmij.

De bouw van een energie-efficiënte ijshal, IceValley genaamd, staat al jarenlang op de agenda van de Edese ijsvereniging, maar is tot nu toe nog niet van de grond gekomen. Het innovatieve idee om algen te kweken en deze om te zetten in energie voor de ijshal leidde tot de dagwinst.

Om de ijshal financieel rendabel te maken is IceValley 's winters geschikt voor uiteenlopende schaatssporten en 's zomers als topsportcentrum en concert-/beurshal. De ijshal wordt gebouwd binnen de Food Valley regio, het gebied rondom Wageningen dat bekend staat als kennishart van de agrifoodsector.

IceValley wordt de meest energie-efficiënte ijshal van Nederland. Tijdens de Energy Battle bleek dat algen hierbij een rol kunnen spelen. Op het dak van de ijshal produceren algen olie, waarvan biobrandstof gemaakt wordt. Hiermee wordt warmte en elektriciteit opgewekt. De eiwitten en nutriënten die vrijkomen tijdens dit proces kunnen door de omliggende organisaties verwerkt worden tot hoogwaardige voedingsmiddelen.

Energy Battle
De Energy Battle is een evenement, georganiseerd door Student Stock, waarin studententeams aan de slag gaan met energiegerelateerde cases uit het bedrijfsleven. Vernieuwing, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid zijn hierin belangrijke aspecten.

Deel dit artikel

permalink