1 miljoen m2 vloeroppervlakte nu aangemeld voor BREEAM-NL

In Nederland is nu 1 miljoen m2 bruto vloeroppervlakte geregistreerd voor het behalen van het BREEAM-NL duurzaamheidscertificaat voor nieuwbouwprojecten. De ontwikkelaar van BREEAM in Nederland is de Dutch Green Building Council (DGBC). 

"Met het bereiken van deze mijlpaal wordt de continue transformatie naar duurzame gebouwen zichtbaar. Ik ben er trots op dat de toegevoegde waarde van het meetinstrument BREEAM-NL met zijn brede duurzame scope wordt herkend in meerdere segmenten. Deze gebouwen kunnen aantonen toekomstbestendig te zijn", reageert René Hersbach, Managing Director ING Real Estate Development en bestuurslid van DGBC.

Een prachtig resultaat, als je bedenkt dat we in oktober 2009 zijn gestart met de eerste registraties en certificering mogelijk is vanaf april 2010", zegt DGBC-directeur Stefan van Uffelen.

Stille revolutie
Het grootste aantal vierkante meters betreft kantoren en industriële gebouwen. Van Uffelen: "Maar ook een toenemend aantal partijen dat winkel- en woningbouwprojecten ontwikkelt en bouwt klopt bij ons met de mededeling dat zij een BREEAM-NL certificaat willen behalen. Er is een stille revolutie aan de gang in de markt t.a.v. duurzaamheid. Het is elke dag weer fascinerend om daar samen een bijdrage aan te mogen leveren."

Een overzicht van geregistreerde projecten is te vinden op de BREEAM-website.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council