Energy3 Buildings: gebouwen als producenten van energie

Door almaar toenemende klimaatverandering staat Energie besparen en Energie winnen al geruime tijd op de kaart. Schüco maakt nu een vervolgstap met haar Energy3 Buildings: gebouwen die zelf energie distribueren.

Energy3 Buildings besparen, winnen én distribueren energie. De gebouwen produceren meer energie dan ze verbruiken. Daarmee creëren ze een verscheidenheid aan energieneutrale oplossingen voor duurzame gebouwen.

Dankzij intelligente controle, sturing en opslag, voorziet het decentrale gelijkstroomnet Schüco SmartNet talrijke gelijkstroomverbruikers van zonne-energie. Zoals LED-verlichting, ventilatie, koeling, automatisering, IT-systemen en/of elektrische mobiliteit.

Distributie
Er wordt geschat dat gebouwen ongeveer 40 procent van de wereldwijd geproduceerde energie verbruiken. Schüco begon al in een vroeg stadium energiewinning en energie-efficiëntie aan elkaar te koppelen onder het motto: 'Energy2 - Energie besparen en Energie winnen'.

Nu is het tijd voor energie-efficiënte gebouwen die niet alleen milieu- en klimaatvriendelijk zijn, maar zelfs energie distribueren: Energy3 Buildings. Schüco Energy3 Buildings zijn wereldwijd in alle klimaatzones inzetbaar.

Drie niveaus
Het Schüco Energy Network omvat systeemoplossingen waarmee gebouwen in alle klimaatzones van de wereld energie-efficiënt gebouwd kunnen worden - van het voldoen aan de nationale normen tot aan een positieve energiebalans. Om een betrouwbare oriëntatie te geven, heeft Schüco binnen het netwerk opeenvolgend de drie energieniveaus E, E2 en E3 gecreëerd.

Schüco Energieniveau E staat voor systeemtechniek voor Energy Buildings. Deze gebouwen voldoen met betrekking tot de primaire energiebehoefte aan alle wettelijke vereisten van het land waar ze gebouwd worden. Dit wordt bereikt met optimaal geïsoleerde ramen, deuren, gevels en effectieve buitenzonwering. 

Schüco Energieniveau E2 omvat oplossingen voor Energy2 Buildings, die energie besparen en winnen. Hierbij wordt effectieve warmte-isolatie en buitenzonwering aangevuld met de productie van schone zonne-energie. Zonnekoeling, hybride ventilatie en gebouwautomatisering dragen er verder aan bij dat deze gebouwen een minimale jaarlijkse primaire energiebehoefte hebben (minder dan 40 kWh per m2).

Schüco Energieniveau E3 omvat systemen voor Energy3 Buildings, die energie besparen, winnen én distribueren.

Meer informatie: Schueco

Deel dit artikel

permalink