Venti-Light CO2-regelaar voor aansturing van drietraps ventilatoren

ATAL  introduceert een nieuwe CO2-regelaar uit de 'Venti-Light'-serie die speciaal is ontwikkeld voor aansturing van drietraps ventilatore": de Venti-Light model AT-VL-02-3R.

Het compact vormgegeven instrument meet het koolstofdioxideniveau in het vertrek, wat als maatstaf voor de luchtkwaliteit wordt gehanteerd. Het standaard meetbereik is 0-2.000 ppm (Parts Per Million). Naast koolstofdioxide meet de Venti-Light tevens de temperatuur. Beide comfortparameters worden via een duidelijk afleesbaar LCD-scherm weergegeven.

De Venti-Light wordt gevoed middels een 24 Vdc/Vac adapter en maakt gebruik van een nauwkeurige en beproefde CO2-sensor, die werkt op basis van het NDIR-meetprincipe. Deze sensor heeft bovendien een zelfkalibrerende funktie waardoor de Venti-Light zeer onderhoudsarm is.

Het nieuwe model AT-VL-02-3R is voorzien van drie potentiaal vrije relaisuitgangen en beschikt tevens over een geavanceerde PID-regelaar om de drietraps ventilator of WTW-unit optimaal aan te sturen. Op de regelaar kan eenvoudig het gewenste CO2-setpoint worden ingesteld. De Venti-Light zal vervolgens automatisch de drietraps ventilator via de standen 'laag-midden-hoog' aansturen om het beoogde CO2-niveau te realiseren.

De  Venti-Light is inzetbaar voor klimaatregeling op basis van het CO2-niveau in onder meer scholen, vergaderzalen, kantoorvertrekken en openbare ruimten.

Meer informatiie: Venti-Light

Deel dit artikel

permalink