Duurzaamste bestrating van Nederland

Betonbestratingfabrikant Excluton claimt de duurzaamste bestrating van Nederland te produceren.

Excluton intriduceert ExcluNatura. Deze wordt aangeboden in twee productlijnen: de ExcluNatura Pigmento en de ExcluNatura Pure Olivine. De twee lijnen beschikken over eigen specifieke kenmerken, maar ze hebben vooral een tweetal zaken gemeenschappelijk: ze zijn op en top 'groen' en kwalitatief van hoog niveau.

Door de manier van produceren, de herkomst van de grondstoffen en de gebruikte grondstoffen is Excluton hard op weg naar de eerste CO2-neutrale bestrating.

ExcluNatura Pigmento
De ExcluNatura Pigmento is de meest milieuvriendelijk geproduceerde straatsteen die er is. Dit komt doordat een uitgekiend en CO2-uitstoot beperkend productie- en ontwikkelingsproces aan de basis ligt van de grondstof van de kleurpigmenten. De kleurpigmenten in de toplaag zijn 100% natuurlijk en 100% chemicaliënvrij.

De onderlaag van de ExcluNatura Pigmento is gemaakt met een hoog percentage gerecycled beton. Dit alles maakt van de Pigmento niet alleen een veelzijdige steen, maar ook een die 100% recyclebaar is. Een lichtechtheid van 8 (schaal1-8), weersechtheid van 5 (schaal 1-5) en de constante kleur van de gemicroniseerde toplaag maken het plaatje compleet.

ExcluNatura Pure Olivine
De Pure Olivine is een steen die actief bijdraagt aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Dit doet hij doordat in de toplaag van de steen kleine fracties pure olivijn zijn verwerkt.

Het mineraal olivijn heeft de eigenschap dat het CO2 onttrekt aan de atmosfeer en dit omzet in magnesiumbicarbonaat, een stof met een positieve invloed op de vruchtbaarheid van de aarde. Pure olivijn bindt met zware metalen en door het te verwerken in de toplaag en als voegvulling is het ook uitermate geschikt in combinatie met de Exclupassage een waterpasserende steen die CO2-uitstoot reduceert zodra de steen in aanraking komt met luchtvochtigheid.

Excluton is de eerste en enige partij in Nederland die pure olivijn toepast in bestratingsproducten.

Duurzaamheid
Excluton onderscheidt zich van andere fabrikanten door:

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links