Hoogleraar duurzaam ondernemen Gerard Keijzers overleden

Afgelopen dinsdag overleed prof. dr. Gerard Keijzers (1951), hoogleraar duurzaam ondernemen van Nyenrode Business Universiteit. Keijzers was al geruime tijd ernstig ziek.

Gerard Keijzers, van oorsprong econoom, richtte in 2000 het Center for Sustainability van Nyenrode op. Hij wist hiervan een gerenommeerd kennisinstituut te maken.

Doel van het center is het bedrijfsleven te ondersteunen bij de integratie van duurzaamheid in de dagelijkse werkpraktijk. Met zijn speciale aandacht voor de combinatie van business kansen en duurzaamheid waren Keijzers en daarmee ook Nyenrode, hun tijd toen ver tijd vooruit.

Zakelijke benadering duurzaamheid
Keijzers combineerde een groot idealisme met een uitermate pragmatische kijk op de wereld. Zijn grote kennis en jarenlange internationale ervaring op zijn vakgebied maakten hem tot een vraagbaak van velen en een belangrijke katalysator van een zakelijke benadering van duurzaamheid. Ook door de nationale pers werd hij veelvuldig geraadpleegd. Keijzers werkte lange tijd voor de VN en voor het ministerie van VROM.

Gerard Keijzers zal echter door velen vooral herinnerd worden om zijn warme persoonlijkheid en zijn relativerende gevoel voor humor. Binnen het Center for Sustainability fungeerde hij als een pater familias. Maar ook buiten het Center vormde hij voor vele collega's een vertrouwenspersoon en steunpilaar.

Bron: Nyenrode Business Universiteit

Deel dit artikel

permalink