Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam levert energie

Het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam gaat zelf energie opwekken om naast het ziekenhuis, ook Park 16Hoven van warmte en elektriciteit voorzien. Hierdoor daalt de CO2-uitstoot met maar liefst 5.000 ton.

Vorige week ondertekende het Sint Franciscus Gasthuis een intentieovereenkomst met energiebedrijf Eneco en de gemeente Rotterdam voor het plaatsen van een grotere warmtekrachtvoorziening. Deze gaat dus voldoende energie opwekken voor het ziekenhuis èn de nabijgelegen wijk Park 16Hoven.

De gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland hebben zich in het voortraject hard gemaakt voor de totstandkoming van deze samenwerking en zetten zich in om daadwerkelijk tot uitvoering van groene warmtelevering te komen.

Het initiatief sluit naadloos aan op de groene en duurzame initiatieven die de deelgemeente Overschie met allerlei partners ontplooit in het kader van het Actieprogramma Milieu Overschie.

Het gaat daarbij o.a. om groene daken, duurzaam bouwen, energiezuinige straatverlichting, groene hofjes, 'stil' wegdek, de Flex en een groen en waterrijk Kleinpolderplein.

Deel dit artikel

permalink