Toolkit Duurzame Winkelcentra

Op 25 mei zullen een aantal ontwikkelaars, waaronder AM en Corio, een nieuw gezamenlijk inititatief aankondigen op het gebied van duurzaamheid. Zij zullen dan de Toolkit Duurzame Winkelcentra presenteren.

Dit kondigde Bart Kuil, directeur AM Real Estate Development, aan op het Retail Forum in Amsterdam. Op het Forum werden presentaties gehouden van onder meer Corio, DTZ plc, ABN Amro, Intergamma/Karwei en AM.

BREEAM
Kuil maakte bekend dat de Toolkit een leidraad is hoe winkelcentra kunnen worden (her)ontwikkeld om aan de huidige standaard op het gebied van duurzaamheid te voldoen. De Toolkit gaat uit van de eisen die het Breeam certificaat stelt.

Kuil was het duidelijk niet eens met de wirwar aan standaards die momenteel in de markt op het gebied van duurzaamheid worden aangeboden. Hij deed een oproep dat iedereen zich baseert op de Breeam certificering. "Laten we niet in dezelfde val lopen als destijds met de videorecorders waar een systeem won terwijl dat niet het best was", hield hij zijn toehoorders voor.

Bron: DGBC

Deel dit artikel

permalink